Nastavení dvou dotykových monitorů u jednoho PC

Když jsem vybíral nový počítač, vzal jsem si k němu dva dotykové monitory. Vybalil jsem je, zapojil a hned jsem se rozhodl otestovat, jaké to bude. Jenže ouha, narazil jsem na zajímavý problém. Klepnutí na sekundární monitor provede klepnutí na primárním. Že by s tím Windows nepočítaly?

Naštěstí nejsem první, kdo tento problém řešil, a poměrně rychle jsem na netu našel jednoduché řešení. Ve Windows 8.1 totiž stačí jít do Ovládací panely - Hardware a zvuk - Nastavení Tablet PC a v zobrazeném okně klepnout na záložce Zobrazení v oddílu Konfigurace na tlačítko Nastavení...
Postupně na každém monitoru se objeví hláška: „Dotkněte se obrazovky a identifikujte ji jako dotykový displej. Není-li toto obrazovka Tablet PC, přejděte stisknutím Enter na další obrazovku. Klávesou Esc lze nástroj ukončit.“ Dle instrukcí stačí pro každý monitor, na kterém se toto objeví, klepnout a poté už systém ví, který monitor je dotykový a kde se nachází.

Pokud to správně chápu, pak by bylo možné mít i sestavu, kde z více monitorů dotykový jen jeden, např. na pokladním systému.

Komentáře

  1. Dovolím si zvídavý komentář: na co používáte 2 dotykové monitory? Není na nich práce nakonec "kostrbatější"?

    OdpovědětVymazat
  2. Dva monitory jako takové se hodí pro lepší rozvržení oken, se kterými pracuji tak, že mezi nimi nemusím přepínat tam a sem. To, že jsou dotykové, beru jako doplněk pro ovládání, např. při telefonování.

    Do budoucna ale očekávám, že se objeví Windows Store aplikace, které bych mohl využívat i pro běžnou práci, popř. že ty současné budou ještě vylepšeny. V současné době totiž stejně nejvíce pracuji na klasické ploše.

    OdpovědětVymazat
  3. Přeji hezký den,
    a jak se s tímto problémem postupuje ve Win10 ? Hledám řešení už měsíc a nic. Dotykáč chci použít jako vedlejší monitor, ale v tom případě se dotyky zobrazují na vedlejším monitoru (tedy na hlavním).
    Moc děkuji za radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nástroj pro nastavení dotykových obrazovek je i ve Windows 10. Hlavní umění je ale dokázat si otevřít Ovládací panely, např. otevřít v průzkumníkovi Tento počítač - klepnout do adresního řádku a napsat do něj text: Ovládací panely, potvrdit klávesou Enter. Pak již jen zvolit Hardware a zvuk, klepnout Nastavení Tablet PC. Otevře se okno Nastavení Tablet PC, které vidíte výše v článku. Zde jen klepněte na tlačítko Nastavení...

      Vymazat
  4. Dva více dotykových monitorů používám často jako rozhraní pro osvětlovací systémy. Toto mi dnes pomohlo nastavit 3 dotykové obrazovky na jednom PC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že i dnes může někomu takový článek pomoci. Díky za komentář.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu